Opleiding eerste hulp (EHBO)

Wanneer je een reanimatieopleiding alleen onvoldoende vindt en ook wilt weten wat je moet doen wanneer iemand zich in zijn vinger snijdt, of zich verstapt wanneer hij uit de trein stapt, dan is een volledige opleiding tot het diploma eerste hulp wellicht iets voor je; zeg maar het 'ouderwetse' EHBO-diploma. De term EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) wordt in de volksmond nog vaak gebruikt, maar heet officieel nog "alleen" Eerste Hulp. Bij deze opleiding leer je namelijk veel meer dan alleen hulp verlenen bij ongelukken.

Het Oranje Kruis kent deze opleiding als het 'Diploma Eerste Hulp'. Maar ook het Nederlandse Rode Kruis kent deze opleiding als een volledige cursus, of een snelcursus EHBO. Voor opleidingen van beide organisaties kun je bij Bons-BHV terecht.

In de eerste hulp opleiding leer je te handelen bij een stoornis in de vitale functies (bewustzijn, ademhaling en bloedsomloop) en de eerste hulp bij een wond of een bloeding. Maar ook leer je hulp verlenen bij botbreuken, brandwonden, vergiftigingen, onderkoeling en oververhitting.

De opleiding wordt afgesloten met een examen en een officieel en erkend diploma.

Bons BHV

Burgemeester Drijberplein 16
3361VH Sliedrecht

 

06-388.90.918
info@bons-bhv.nl
KvK 24466153

BHV
EHBO
Reanimatie & AED

Bons BHV ook op Facebook!